Floor: “Ik ben onzeker”

Iedereen is wel eens onzeker. Ook ik. Zo heb ik bijvoorbeeld laatst een nieuwe serie gekeken waarin ik allemaal mooie meisjes heb gezien. Een slank figuur, mooie huid en een prachtig gezicht. Ik zoek ze op social media en ga ze volgen. Het wordt bijna een obsessie en ik snap niet hoe die meisjes het allemaal voor elkaar krijgen. Waarom lukt mij dit niet? Misschien moet ik ook gezonder gaan eten. Ik start morgen met meer bewegen en koop andere kleding.

Het lijkt iets kleins, maar het wordt steeds erger en erger. Ik let steeds meer op ieder klein ding en vind mijn eigen lichaam niet meer mooi. Ook word ik steeds meer en meer onzeker. Niet alleen over mijn lichaam, maar ook in het contact met anderen en mijn prestaties op school en werk. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat ik eigenlijk niets kan. Ik ga steeds meer situaties uit de weg en voel mij steeds meer beperkt in wat ik doe.

In het bovenstaande verhaal vertelt Floor over een negatief zelfbeeld. Het heeft vaak veel invloed op verschillende gebieden in je leven en het gaat meestal niet vanzelf over. Het is gelukkig wel mogelijk om dit negatieve zelfbeeld te veranderen. Met een systematische aanpak, de nodige tijd en veel inzet, kom je er vanaf! Je leert langzaam je blik te veranderen van het negatieve, naar het positieve. Hierdoor zul je je gelukkiger voelen en weer positief denken over jezelf.

Heb jij ook last van een negatief zelfbeeld en heb je behoefte aan professionele hulp? Bij Jess GGZ bieden we behandeling voor negatief zelfbeeld. Neem contact op met Jess GGZ en kijk wat wij voor je kunnen betekenen.