Gewoon een dip of depressie?

We zitten allemaal wel eens in een dip. Zeker met alle gebeurtenissen de laatste tijd, is het goed voor te stellen dat je spanning, verdriet of stress voelt. Maar wanneer deze gevoelens blijven, gaat het mis en kan het leiden tot een depressie.

De term depressie komt tegenwoordig veel voor in onze maatschappij. Als je het zo vaak hoort, denk je bijna dat iedereen wel eens een depressie heeft. Toch is het niet zomaar iets. Bij een depressie zijn je klachten langdurig en ernstiger dan wanneer je in een dip zit.

Bij een depressie zie je op tegen het leven, weet je niet meer hoe je verder moet en zie je op tegen alles wat er in je leven speelt. Je vertrouwt niet meer op je eigen kunnen. Dit gevoel draag je met je mee, iedere dag weer.

Het lastige van een depressie is dat ze komen in verschillende vormen en maten. Probeer daarom niet zelf uit te zoeken of je nu wel of geen depressie hebt, zoek hier hulp bij. Bij Jess GGZ bieden we behandeling voor depressie. Neem contact op en kijk wat wij voor je kunnen betekenen. Iedereen verdient het om gelukkig te leven.