Dagmar

Systeemtherapeut

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie. Binnen deze vorm van therapie wordt je probleem of je vraag bekeken in samenhang met jouw leefomgeving; ook wel systeem genoemd. Hiermee wordt alles bedoeld wat een belangrijk onderdeel is van jouw leefwereld, zoals school, gezin, familie, vriendenkring, werk etc.

Binnen een systeem beïnvloeden mensen elkaar en kunnen er patronen ontstaan die niet fijn of helpend zijn. Systeemtherapie richt zich op deze patronen en de verbetering hiervan.

Tijdens systeemgesprekken praten of tekenen we bijvoorbeeld over moeilijke gevoelens en/of gebeurtenissen om elkaar beter te leren begrijpen. Vaak zijn gezinsleden elkaar kwijt geraakt door moeilijke gebeurtenissen en lukt het niet meer goed om samen te praten. Als systeemtherapeut kan ik jullie daar bij helpen met als doel weer meer verbinding met elkaar te voelen in het gezin en beter met moeilijke situaties om te kunnen gaan.

Naast dat ik met veel enthousiasme al ruim 20 jaar werk in de SGGZ doe ik ook praktijkervaring op als moeder van drie prachtige meiden.

In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek sporter, houd ik van het ontdekken van nieuwe steden en bergwandelen in Oostenrijk.

 

Kwalificaties & registraties

  • Systeemtherapeut
  • Geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en NVRG

Aanwezig

  • Dinsdag middag/avond: Schouwstede
  • Woensdag: Schouwstede
  • Donderdag: Schouwstede